Online Diary ♔ TERUKIR DI BINTANG ツ: 2012

Tuesday, 20 March 2012

Kem Transformasi di Bukit Rokan, N9 ♥




Hai semua ! miss me ? no ? Okbaii . Sorry for the long hiatus . I decided to be away from bloging because ..
(1) I have a very boring life, so i have nothing to blog .
(2) I'm so lazy .. main reasons =='
(3) Buzy with doing nothing .. lame reasons . I just got a wondeerful life now :)


Big thanks for those who reminds me to update , Hehe . Enough, Latest update about me ? Exceli , before update belog ni , saya tak moleh nak sign in tauu . cause lupa apa password and mail . *grandma mind* Geeezz kalut gila kot , geram gila kot , padan muka kot =='
inilah akibat kalau dah lama tak update blog , naseb baek sekarang dah boleh , kalau tak konpem blog ni tersadai tak berupdate langsung ! rugilah kan .


Haaa , lari tajuk pulak . korang nampak kan title post nii , hehe . Daa lama pun sebenarnyee kem nii , mase 12-15 Februari tahun nii . saje hari nii baru nak update . malas-2 , kenapa perlu ade sifat malas ?
Nak tengok video ? Haa , sini  . tekan link nii tau :) http://www.youtube.com/watch?v=umMZRwzWkBI tetiba rajin buat video nii , kepada tuan punyee gambar dalam video nii i want to say sorry to you guys coz terhambik or tercuri or whatsoever pic korang eh . just letak dalam nii jee tak buat ape-2 pun -.-






Kem ni memang best laa . Fulamak , sebelum pegi sana kau maki kem tu ! dah sampai sana kau hina kem tu ! tapi bila dah bertapak kat sane , kau suka pulak ? Haha , saya cakap dekat korang memang tak sia sia pegi sane ! memang bagus untuk kita kita ni tau ! So , kalau berpeluang pegi sane ? Pegi lah yee adik adik ? Best !! * ni jujur ni tau tak tipu * Hee .

Nah , hambik kau ! nak sangat terpapar dekat sini . Heehe . Hari terakhir di kem ! Hwaa , tisu tisu . Hoho , konon . nampak gambar kat atas tuu ? Haha , tuu semua kawan kawan kat sane yg same group . tak kenal ? yang sangat comel and meletup letup macam popcorn . Yummy , Haa terlebih sudaa . yang baju merah tu , fasilitator dekat sane tapi kitorg just pggil Papa Is je :) Handsome ? Hehe , mestilah kan .Opss



Masa untuk say Bye bye kem transformasi . Jumpe lagi Yek ? love and hugs from us ! ceh , amik hati Tok abah , papa , ayah , bonda , ibu kat kem sane -.-

Thanks to ahli group 1 , sape ? Papa is , along , angah , slam , muaz , wan teh , fiq , ahmad , sham , sudin , nabyla , fatin diyana , shimaa (me) , lyena , erma , fatin syafieqah , nadiah , efa , ain , kak lin , ana , amira , liza and adila . ade lagi ke ? takde kot , Hehe . sorry kalau ade yang tertinggal . ramai sgt =='
Kepada Noorakma , NorBaizura & Ema Fazlina ! Sorry tak dapat ajak korang ke kem nii , korang keje kan . so , faham-2 laa yee . Hehe

Sebelum tuu ! Wait ~ saya nak ucapkan dan mendoakan saya dan batch spm candidates 2011 yang akan mengambil result SPM 21 mac ni , esok laa . semoga berjaya dapatkan keputusan cemerlang straight A's dan banyak-2 . Tak lupa juga class 5 Science 2011 SMK Chanis, hope kita dapat mengharumkan nama sekolah ! Ceewah -.-

Terima kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya, Like Kalau Suka ♥

♥ A great feeling ♥



Yaay , tak tahu kenapa hari ni terasa happy sangat , well otak kalau kurang centre memang macam tuh . Haha , okay okay , calm down beb . Kita mesti bertenang bila kita happy nanti lain pulak yang jadi , muehehehe ! karang silap hari bulan ada yang jadi hulk kang . Hijau gituh , okoko , hari nii makan makan , basuh baju , tolong kakak *adik mithali kan Hehe . then , tengok akak menjahit baju yang huh seyes berlambak giler kut ! nak tolong tak boleh tak reti menjahit kan , tolong tengok jee laa . Then , amik laptop nak tulis tulis dalam blog , yang cuma nak cakap , nii lah rutin harian saya sepanjang masa nii :D Bosan kan ..


PERCUBAAN PERTAMA # kitorag buat benda alah nii :D




Haa , lagi satu . saya dah pandai buat kek ! Hehe , thanks to Fatin Diyana for the tutor . Hehe , daripada kitorang duduk macam orang takde wawasan kat rumah tuu , dengan senang hati nyee saya belajar buat benda nii -.-


Nampak tak gambar kat atas tuh ? Haa , acelli kitorang nak wat cup cake . Hehe , jenuh jugak laa kitorg pusing satu kedai semata mata nak cari bekas cupcake yang sama saiz biase orang buat tuu , tak kecik tak besar kan . tapi tak jumpe , kitorang just guna yang saiz kecik jee la . tapi omey apa ! Hehe , rasa ? Haha , hanya saya dan kawan saya jee yang tau . Hee -.- kan kan ? Bole laa , not bad .



Percubaan Kedua ..

jeng jeng jeng

Haha , kitorang buat donat jee . Just tambah coklat di atas nyee sahaja :D

Percubaan Ketiga ..

Kek coklat moise kukus , korang mesti penah makan kan ! Hehe , agak teruja jugak laa sebab tiba tiba boleh buat kek nii , normal laa kut umur macam nii baru nak pandai buat kek kan . Hahaha , thanks you so much much Fatin ! Hehe , nanti kita buat business kek nak ? tunggu 5 tahun akan datang . Hehe berangan lebih =='
angan angan mak jenin  , Hahaha :)

Oke , stop writing here . tak tau nak membebel ape dah kat sinii . ade mase kita update lagi -.-

Terima kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya, Like Kalau Suka ♥

Thursday, 16 February 2012

slowly changing , it takes time .






Salam 1 Malaysia :) Hehe , walaupun cuti saya tetap bangun awal . Alhamdulillah . walaupun saya tahu tak ramai yang akan berminat nak baca , tapi saya tahu awak baca jugakkan ? malu lahtuu nak ngaku .

Biasanya , dulu ayah saya selalu bawak balik info info tentang agama . Boleh dikatakan banyaaak sangat . Tapi sekarang dah takde dah . So , sekarang saya nak share sikit . Mungkin ada yang tahu . atau ada yang tak nak amik tahu . tapi orang cakap tak salah cuba . Mana tahu ada yang tak tahu kan kan kan , hehehe belit kan ? Oh , sebelum tu . saya jumpe ayat ni dekat page Heliza Helmi . Tak kenal ? Sila google n_n

# Jangan kite sangka kawan kita yang sering menegur kita itu adalah orang yang paling bertaqwa , Jangan kita fikir kawan kita yang sering menasihati kita itu adalah manusia yang tak di uji , Jangan kita ingat kawan kita yang tegas beragama itu adalah manusia yang paling sempurna . Hakikatnya -- Dia menegur kita untuk mengingati dirinya juga , Dia menasihati kita untuk dirinya turut berjaga-jaga , dan dia bertegas dalam perkara agama kerana risaukan bahang api neraka , kawan kita itu bukanlah malaikat , dia juga manusia , Bersangka baiklah , dia sebenarnya mahu memimpin kita masuk ke syurga  bersama-sama '',) #


Err .. ntah kenapa saya rasa macam nak update pasal ni . Maybe tak semua . Tak semua pernah rase . Maybe jugak korang rasa wayar dekat kepala saya macam dah tercabut but .. Yeah ! i just want to share . Pernah tak awak dan awak rase macam ni ?


1) masa awak solat awak rasa macam nak nangis masa tu jugak ?
2) Pernah tak masa awak berdoa awak mengalirkan air mata ?
3) pernah tak selepas awak habis berdoa awak rasa tidak mahu berganjak dari sejadah ?
4) pernah tak awak rasa tidak mahu  lepaskan al-Quran lepas awak habis baca dan awak peluk ?
5) Pernah tak awak termenung dan tiba-tiba air mata awak mengalir kerana teringat dosa lalu awak ?


pernah tak ? awak pernah rasa ? Dan awak tahu ? Saat awak membawa al-quran , syaitan biasa biasa saja . tengok je . saat awak membukanya , syaitan mula curiga . saat awak membacanya , syaitan mula resah dan gelisah . saat awak memahaminya , syaitan kejang kekejangan . saat anda mengamalkan al-quran dalam kehidupan seharian , syaitan mula stroke . teruskan membaca dan mengamalkan agar syaitan terus stroke . saat awak ingin menyebarkan pesanan ini , syaitan mula mencegahnya . syaitan kata jangan sebarkan , kerana ia tidak penting langsung . Maaf syaitan , saya terlalu degil n_n . Masih ingat bila kali terakhir awak membacanya ?






Terima kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya, Like Kalau Suka ♥

Tuesday, 7 February 2012

Budak Baru Belajar



Err ... ' awkward ' secara faktanya saya ni bukannya seorang yang mudah berbual dengan semua orang . Kalau dah betul betul kenal dengan orang tu , mulut saya tak akan berenti untuk tidak bercakap , Hee pelikkan . Takde lha , means kalau orang tu memang rapat dengan saya akan tahu macam mane diri saya yang sebenarnya . Korang fahamkan ? kalau tak faham sila hentuk kepala pada dinding 3x ==' mwehehe . Terlebih gedik walaupun saya agak pemalu tapi mulut saya ada masanya dia aktif nak bercakap . Oh , mungkin jugak jari saya lebih faham apa yang hati saya nak luahkan :D

Sebenarnya kan dah hampir 3 bulan saya pikir nak buat belog ke tak ? Since hari terakhir sekolah after jawab kertas BIOLOGY , woo im so scared :O . Subject bio lah yang paling boleh buat saya kecut perut taw , hee . Hei , sape kate subject ni senang ? maybe orang yang fikirannya cepat pick up tu bole lha . Kadang kadang time belajar tu bole terfikir yang saya ni BODOH sangat ker ? Teeeet ..  nou , tak payah cakap pasal school sebab dengan jayanya saya dan rakan rakan seperjuangan telah menamatkan pembelajaran kami sampai Form 5 . tapikan sedih jugak sebab lepas ni susah nak jumpe rakan rakan laen sebab kebanyakan diorang dah start untuk mencari kerja . Wei  , asal skema sangat ayat nii . HEHE . But now , disebabkan adenye perasaan ingin tahu tentang dunia bloging , so i decide to sign up now . Hee so Hello ! Bloggers im new here (takdelah baru sangat) * lambai tangan * :)


Haa , lagi satu saya suka sangat tersangat suka MEMBACA . lagi lagi Komik and Novel . benda nii dah jadi hobi dalam diri saya , kadang kadang jari ni terlebih rajin men'search karya karya penulisan 2u yang best best . Syok tu . Kalau boleh dah besar nanti impian saya nak jadi kartunis . Tapi bila saya tengok balik lukisan saya yang HAMPEH terhampih hampeh tu je kan ? Editor belum tengok , agak dia dah reject dulu 'sigh' . nilah namanya IMPIAN TANPA BATASAN . Hoii ! ingat jalur lebar je tanpa batasan ? Impian pun bolehlah , Wikiki  '',)


Kalau buat belog , entry pertama kene nak perkenalkan diri ke ? sebab saya tak berapa faham diri saya . Jadi , sape sape yang tak kenal tu buat buat kenal lha ek ? Bolehlah . . nanti lama lama awak semua datang belog saya awak kenal saya jugak :) Insyaallah .


Yosh , saya rasa cukup sampai sini . Ada masa saya bukak cerita lagi heheeeh . Saya suka ketawa tapi orang cakap ketawa banyak tak bagus sebab buleh buat kita LUPA . Tapi orang cakap hidup kene happy ? pada saya biasa kalau orang happy dia nak ketawa . Tapi mungkin jugak kita happy kita senyum je tak gelak bahak kan ? mungkin sebab saya suka sangat perhati orang sekeliling saya jadi saya keliru dengan ragam manusia yg pelbagai ni . Oke , jumpe lagi tattttaaaa ~ Hakuna Mattata .

Terima kasih Kerana Sudi Membaca Entry Saya, Like Kalau Suka ♥

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen